KAHTA BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜNDEN KIŞ UYARISI

Yaklaşan kış mevsimi öncesi Kahta İtfaiye Müdürlüğü’nden açıklama geldi.

Kahta Belediye İtfaiye Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yaklaşan kış mevsimi şartları gereği, ilçe halkının can ve mal güvenliğinin sağlanması için önemli uyarılarda bulunuldu.

Yapılan açıklamada vatandaşın dikkat etmesi gereken hususlar şu şekilde belirtildi:

“Her kış mevsimi alınan ihbarlarla yangın mahalline gidildiğinde baca tutuşması ile karşılaşmaktayız. Buda halkımızın bu konuya yeterince dikkat etmediğini göstermektedir. Baca temizliğini yaptırmayan binaların en kısa zamanda bacalarının temizliğini yaptırmaları, bu tür olayların önüne geçecektir.

İlçemizde en çok yaşanan kış kazalarının başında ise odun-kömür sobalarından kaynaklı yangın olayları gelmektedir. Sobadan sızan gazlar ile zehirlenme vakaları maalesef geçmiş yıllarda yaşadığımız üzücü kazalar arasındadır. Özellikle soba kullanan vatandaşlarımızın bu tür kazaları yaşamaması için daha dikkatli olmaları gerekmektedir.  Sobadan kaynaklanacak can kaybını önlemek için üç hususa dikkat edilmesi şarttır: kaliteli yakıt ve ona göre soba seçmek, sobayı üsten yakmak ve sobanın hava alıcı ve tahliye edici klape yerlerini tamamen kapatmamak bu konuda alacağımız en etkili önlemler olacaktır. Ayrıca soba borularının temizlenmesi herhangi bir kaçak olup olmadığına bakılması, bacaların ters bir rüzgar anında kontrolü, sobada sağlıklı bir yanma için belli aralıklarla kontrol yapılması ve yatmadan önce sobaya kömür atılmaması atılmışsa bile kömürün tamamen yandığından emin olduktan sonra yatılması yangın ve zehirlenme riskini en aza indirecektir.

Şayet doğalgaz veya LPG (Likit Petrol Gazı) kullanıyorsanız ve evinizde gaz kaçağından şüpheleniyorsanız; kibrit, çakmak gibi tutuşturucuları kullanmayın, elektrik arkı ortaya çıkacağından hiçbir elektrikli alet ve elektrik anahtarını kesinlikle kullanmadan odayı hava sirkülasyonu olacak şekilde havalandırın, havadan ağır olan LPG (Likit Petrol Gazı) odanın zeminine çökeceğinden bir süpürge ile süpürür gibi yaparak gazın dışarıya çıkmasını sağlayınız.

Özellikle ilçe merkezimizde bulunan cadde, sokak giriş ve çıkışlarına gelişi güzel park edilen araçların, Acil Durumlarda İtfaiye Arazözlerinin geçişlerini engelleyecek şekilde park yapılmaması vatandaşlarımızın mağduriyetlerini önlenecektir.

Halkımızın can ve mal emniyeti açısından bu konulara azami dikkat göstereceği inancıyla saygılar sunarız.”