Kınama

Kahta ilçesin’de STK’ların düzenledikleri basın açıklamasıyla Siyonist işgalcilerin, Kudüs’te Müslümanları katledip Harem-i Şerif’i ibadete kapatması kınandı.

Cuma namazı çıkışı 100 yıl parkında Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak. ve STK’ Temslcileri ile bir araya gelerek organize edilen basın açıklamasına çok sayıda vatandaş katıldı.17.de başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından STK’lar ve Kahta Gönüllüler Platformu adına basın açıklamasını Ebubekir Aktan Baş okudu.

Siyonistlerin, son birkaç aydır da barbarlığını ve vahşiliğini Kudüs ve Mescid-i Aksa’da islam coğrafyasındaki terör olaylarının her birinde parmağı olan Siyonist terör çetesinin, Müslümanları kışkırtmaya yönelik aşağılık davranışlarına devam ettiği ni işaret ederek“Halkımız ve bütün insanlık bilmelidir ki bu bölgede akan kanın ve iç savaşların ve bütün terör olaylarının arkasında doğrudan ya da dolaylı olarak İsrail vardır. Başta Filistin olmak üzere; Suriye, Doğu Türkistan, Mısır Myanmar, da zalimlere karşı onurlu kimlikleriyle mücadele eden kardeşlerimize direnişlerinde yalnız olmadıklarını ve ‘Müslümanlar Ancak Kardeştir’ ayetini ete kemiğe büründüğümüzü haykırmak için toplandık. Maalesef uluslararası camiada devlet vasfı taşıyan ve gerçekte bir terör örgütü gibi davranan İsrail’in silahlı unsurları ayaklarında kirli postallarıyla Mescid-i Aksaya girdiler. Siyonist İsrail’in bu küstahlığı Batıdan aldığı cesarettir. Bütün Müslümanların ayağa kalkması gerekiyor çünkü Suriye'de, Mısır'da, Türkiye'de ne oluyorsa İsrail'in parmağı vardır. Bu yüzden herkesin Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin için bir şeyler yapması lazımdır." dedi.

Basın açıklaması, kılınan gıyabi cenaze namazının ardından sona erdi.