Kâhta Belediyesi Sineksiz Bir Yaz İçin Larva ile Mücadelesi Devam Ediyor

Yaz aylarının en büyük sorunlarından biri olan Sivri sinek ve haşereye karşı Kahta ilçe Belediyesi. larva ile mücadeleye başladı. 2 araç ve 4 personelle başlayan ilaçlama çalışmalarının yaz ayı boyunca devam edeceği bildirildi.

İlçe merkezinde ki sulama kanalları, dere yatakları, Sebze. Meyve. Hali ve Çöp Konteynerları‎ başta olmak üzere ilçe sınırları içerisinde bulunan 18 mahallede ilaçlama yapan ilaçlama ekibinin, yaz aylarında Sivrisinek, ve haşere oluşumunun önüne geçmek için çalışmalara aralıksız devam ettiği bildirildi. Erken dönemde yapılan larva mücadelesinin sineksiz bir yaz için son derece önemli olduğunu dile getiren Kâhta Belediye Başkanı AbdurrahmanToprak,"Erken dönem larva mücadelesi ile başladığımız ilaçlama çalışmalarımız, yaz aylarında sinek ve haşere mücadelesi ile devam edecek. Belediye olarak haşere ile mücadele çalışmalarımızı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanıp tavsiye edilen ilaçlarla gerçekleştiriyoruz. Dumanlama yerine ilaçlamada en son sistem olan ULV yöntemini kullanıyoruz. Halk sağlığını ilgilendiren konularda belediyemiz üzerine düşen her türlü vazifeyi büyük bir hassasiyetle yerine getiriyor"Dedi.