19 Mayıs Mesajı

Kahta ilçe belediye Başkanımız Sayın Abdurrahman Toprak.19 Mayıs Atatürk’ü Anma Spor ve Gençlik Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Toprak."Mesajında “19 Mayıs 1919 milletimizi esaret altına almak isteyen, vatanımızı işgal etmek isteyen şer odaklarına karşı ecdadımızın bağımsızlık aşkı ile başlattığı kurtuluş mücadelesinin mihenk taşı kabul edildiği gündür.

19 Mayıs ruhu büyük bir inanmışlığın destanıdır. Dünya tarihinde eşine zor rastlanır bir kahramanlık timsalidir.

19 Mayıs 1919 öncesinde ve sonrasında hainlere ve düşmanlara geçit vermeyen asil milletimiz aynı inanmışlık ile 15 Temmuz’da da ülkemizi işgal etmek isteyen asker kıyafeti giymiş teröristlere ve destekçilerine de göğüslerini siper ederek yurdumuzu çiğnetmemiştir. 15 Temmuz’da hür, müreffeh, mesut, çağdaş ve demokratik bir ülke arzusu ile meydanlara dökülen milletimiz FETÖ’cü hain darbecilere dur demiştir.

Gençlerden ülkemizin beklentileri yüksektir, geleceğimiz olan gençlerimizin iyi yetişmesi, eğitim ve öğretim seviyelerinin yükselmesi, sportif ve sosyal alanlarda aktif olmaları için Ak Parti iktidarımız döneminde üretilen politikalar takdire şayandır. 16 Nisan’da yapılan Anayasa değişikliğinde yer alan seçilme yaşının 18’e indirilmesi teklifimiz milletimizin takdiri ile kabul edilmiştir. Bu anaysa değişikliği İktidarımızın gençliğe verdiği önemin ve duyduğu güvenin en önemli göstergelerindendir.

Bu duygular ile bu şanlı yolda emek veren, ter döken, kurtuluş mücadelesi veren kanını akıtan, Başta M. Kemal ATATÜRK olmak üzere silah arkadaşlarını, vatan için canını fedan eden ve 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle gazilerimizi ise gönül borcu ile anıyorum bu yolda milletimizin ve Vatanına, milletine, örf, adet ve geleneklerine bağlı tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Spor ve Gençlik Bayramını” en derin kalbi duygularımla kutluyorum”Dedi.