Köylü Pazarı Projesinin ihalesi yapıldı.

Kâhta Kaymakamlığı ile Kâhta Belediyesi tarafından projesi hazırlanan, finansmanı GAP İdaresi Başkanlığı tarafından sağlanan Köylü Pazarının yapım ihalesi gerçekleştirildi. Kâhta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Atatürk Mahallesinde 1200 metrekare alan üzerine kurulacak Kâhta Köylü Pazarının 494.420,00 TL’ ye Kâhta Köylere Hizmet Götürme Birliğince ihalesinin gerçekleştirildiğini, 45 gün içerisinde yapımı tamamlanarak hizmete sunulacağını söyledi. Proje tamamalanmasıyla hem vatandaşların hem de pazar esnafının daha sağlıklı bir alışveriş ortamına kavuşacağını söyleyen Kaymakam Kaya, 20 adet 15 metrekare alana sahip ahşap dükkândan oluşan Köylü Pazarındaki dükkânların yazın sıcaktan kışın yağış ve kötü hava koşullarından korunması için üzerine membran örtü kullanılacağını, zeminin kaplama olarak tasarlanan pazarda oturma alanları ve ışıklandırma yapılacağını söyledi. Köylü Pazarının hayırlı ve uğurla olmasını dileyen Kaymakam Kaya,“ İlçemize yapılan ve yapılması planlanan hizmetlerden dolayı başta Sayın Valimiz Nurullah Naci Kalkan’ ya, başından sonuna kadar bütün yatırım taleplerimizi yakından takip eden TBMM Başkanvekili Adıyaman Milletvekili Sayın Ahmet Aydın’a, Belediye Başkanımız Abdurrahman Toprak’a, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil’e teşekkür ediyorum ve Köylü Pazarının ilçemiz vatandaşlarına hayırlı olmasını diliyorum.’ dedi.