Kahta Belediyesi Atık Sahasına Islah Çalışması:

Kahta Belediyesi Diyarbakır yolu Musa Peygamber Mezarlığı mevkiinde bulunan düzensiz çöp depolama alanında Kahta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ortak çalışmasıyla ıslah çalışmalarına başlandı.

Kahta Belediyesi Çevre Mühendisi Abdullah Toplu’nun Proje ile ilgili yaptığı açıklamada; yapılacak çalışmalarda Düzensiz depolanan atıkların çöp alanında temizlik çalışmaları yapılarak atıklardan temizlenecek ve yıllardır atık dökülen alan temizlendikten sonra ağaçlandırma yapılarak çevreye duyarlı bir çalışma tamamlanmış olacaktır. İlçemizin atıkları düzensiz atık sahasına dökülmeden bant sistemiyle daha düzenli ve daha kontrollü bir durumda kalması sağlanacaktır. İlçemizin kaynağında toplanmayan geri dönüşüm ambalaj atıkları düzensiz depolama sahasında ayrıştırılarak çevreye tekrar kazandırılacaktır.”dedi.