Hava Kirliliğine Karşı Broşürlü Uyarı

Adıyaman  İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan broşürler Adıyaman Belediyesi ve Kâhta Belediye Başkanlıklarınca su faturaları ile birlikte vatandaşlara dağıtılacak. 30 bin adet broşür Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Vechi YÜKSEK ve Kahta Belediye Başkan Yardımcısı Halil GEYİK’e teslim edildi.

Kış mevsimiyle birlikte kalorifer ve sobaların yakılmasına bağlı olarak hava kirliliği de arttığı Adıyaman’da bacalardan yükselen siyah dumanlar, kentin üzerini sis bulutu gibi kaplıyor.

İl Mahalli Çevre Kurulu, kış mevsiminde bozulan hava kalitesini iyileştirmek, yakıtların hava kirliliğine yol açmayacak şekilde kullanımını sağlamak için çalışma yaptı. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ise komisyonda alınan kararları da içeren bir broşür hazırlattı.

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada,  Mahalli Çevre Kurulu ve Temiz Hava Eylem Planı çerçevesinde,Adıyaman'da Hava Kirliliğinin azaltılmasına yönelik İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan 30 bin adet broşür, Adıyaman Belediyesi ve Kâhta Belediye Başkanlıklarınca özellikle doğalgaz kullanımının az olduğu ve soba kullanımının yüksek olduğu mahallelerde su faturaları ile birlikte vatandaşlara  dağıtılacağı belirtilidu.

Açıklamada, uygulama ile vatandaşların yakıt kalitesi, yakma teknikleri, hava kirliliğinin zararları gibi konularda bilgilendirilmesi amaçlandığı ifade edildi.