Okullar Açıldı Kantin Denetimleri Arttı

Kahta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yeni eğitim yılının başlamasıyla birlikte ilçe genelindeki okul kantinlerinde denetim yaptı.

Öğrencilerin daha sağlıklı koşullarda beslenmesi için denetimlerini artıran Kahta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin denetimlerinde, gıda ürünlerinin son kullanma tarihleri, hijyen kurallarına uygunluk, yangın ile ilgili tedbirler, sağlık karnesi, küşat ve ruhsat gibi evraklar kontrol edildi.

Zabıta ekipleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeye uymayan kantincileri önce uyarıyor, tekrarı halinde ise idari yaptırım uyguluyor.

Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, öğrencilerin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, “Halk sağlığı ve özellikle çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı gelişimleri için, denetimlerimize eğitim kurumlarını da dahil ettik. Okul kantinlerindeki kontrollerimizle geleceğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmaya, çocuklara ve işletmecilere doğru, bilinçli tüketim alışkanlıkları kazandırmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı