Belediyemiz Otomatik sulama sistemi ile tasarruf ediliyor

İlçenin ana arterlerinde çimlendirilerek yeşillendirilen orta refüjlerin otomatik sistemden yararlanılarak sulandırılması amacıyla Kâhta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar sürüyor.

Devlet Hastanesi yolu ve Kâhta-Adıyaman çıkış bulvarı üzerinde yer orta refüjlerde otomatik sulama çalışmalarının tamamlanmasının ardında Baraj Yolu üzerinde yer alan orta refüj’de otomatik sulama sistemi çalışmalarına başlandı.

Kâhta Belediyesi tarafından park ve yeşil alanlarda sürdürülen çalışmalar kapsamında Baraj Yolu Bulvarı üzerindeki orta refüjde damla sulama sistemi kurulum çalışmaları başlatıldı.

Çalışmalardan sonra çimlendirilecek olan bulvar üzerindeki orta refüj de bulunan çiçek ve bitkiler modern ve verimli bir şekilde sulanacak.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, otomatik damla sulama sistemi ile orta refüjün daha verimli sulandığını belirterek “Göreve geldiğimizde orta refüj de bulunan çiçek ve diğer bitkilerin sulanması itfaiye araçları ile yapılıyordu. Bu yöntemler hem iş gücü kaybı hem de verimsiz bir sulamaya sebep oluyordu. Bizde arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirme sonunda bu alanın en iyi damla sulama sistemi ile otomatik bir şekilde sulanacağına karar verdik. Şu anda yaklaşık 3,5 kilometre boru hattı çektik ve çalışmalarımızda sona yaklaştık. Artık bu alanda sulama damla sulama sistemi ile hem modern bir şekilde yapılacak hem de önemli oranda tasarruf sağlanmış olacağız.” dedi.