Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa KUTLU Arıtma Tesisini Gezdi

Adıyaman Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa KUTLU ve Kâhta Belediye Başkanı Abdurrahman TOPRAK,yapımında sona yaklaşılan Kâhta İçme Suyu Tesisini gezerek arıtma sisteminin işleyişi hakkında teknik uzmanlardan bilgi aldılar.

Adına Türküler yakılan İlçenin yarım asır içme suyunu çözme kavuşturmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kâhta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, proje ile Kâhta’nın 50 yıllık içme suyu ihtiyacının karşılanacağını belirterek;

Tüm çabamız, halkımızın yaşam standartlarını daha da iyileştirebilmektir.2004-2009 yılları arası belediye başkanlığı dönemimizde projesini hazırladığımız ancak ö dönemde hayata geçiremediğimiz Haydaran İçe Suyu Projemizi ikinci dönemimizde hayata geçirmek nasip oldu.

2015 yılında temelini attığımız 41 kilometrelik Kâhta İçmesuyu İsale Hattımızın yapımı geçtiğimiz aylarda tamamlandı. 28 Ekim 2016’da temeli atılan İçme Suyu Arıtma Tesisimizin yapımında ise gördüğünüz gibi sona yaklaşıldı.

İsale Hattı ve İçmesuyu Arıtma tesisimizin faaliyete geçmesiyle birlikte ilçemiz saniyede 450 litre şeklinde akacak cazibeli pırıl pırıl memba suyu kalitesinde cazibeli suya kavuşacak ve her ay 500-600 bin lira elektrik faturası ödemek zorunda kalan Belediyemiz bu ağır elektrik yükünden kurtulmuş olacak.

Adıyaman Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa KUTLU ise, içme suyu standartlarını yükselterek vatandaşlara daha sağlıklı ve güvenli içme suyu sağlamak için mücadele veren ve bu mücadelesinde başarıya ulaşan Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak’a teşekkür ederek modern içme suyu arıtma tesisinin Kâhta’ya ve Kâhta halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Tesis 50 Milyon liraya mal oldu.

Kâhta Arıtma Tesisi havalandırma ünitesi, durultma ünitesi, filtre havuzu, Klor temas tankları, bakteriyoloji laboratuarı, kimya laboratuarı, Kimya binası ve idari binadan oluşuyor. Şehir şebekesine verilecek sular anlık olarak analiz edilecek, Şehrin farklı on beş ayrı noktasından alınacak numuneler günlük olarak analiz edilecek ve ilçenin otuz ayrı noktasından da klor takibi yapılacak.