Kahta’da 19 Eylül Gaziler Günü Programı Kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında Kâhta eski Kaymakamlık binası bahçesinde düzenlenen törenle Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Törene, Kahta ilçe Kaymakamı Ahmet Gazi KAYA, İlçe Garnizon Komutanı Vekili Asteğmen Selçuk ÇALIKUŞU.Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman TOPRAK, İlçe Milli Eğitim Müdürü İ.Halil TÜNÇMEN, ,Gaziler, Şehit aileleri,STK temsilcileri daire amirleri ve müdürler katıldı.

Tören Çelen sunulması, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Ali YILDIZ, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada muharebenin en büyük rütbesinin şehitlik olduğunu vurguladı.

Vatan ve vazife uğruna seve seve ölüme giden ancak şehadet şerbetini içmeyen milletin evlatlarının hak ettikleri gazilik unvanını büyük bir gururla taşıdığını dile getiren Yıldız, "Şehit nurlanmış gazi ise onurlanmış askerdir. Gazi ise bu destanı yazan kahramanın adıdır." diye konuştu.

Törende, Fen Lisesi Öğrencileri tarafından “Ya Şehidim Ya Gazi" ve " Gaziye Armağan” adlı şiirler okundu.ve program son buldu.